Ana içeriğe git

Zeynep Çakmak tarafından blog girdileri

Dünyanın En Zengin İnsanı Olmak

Dünyanın En Zengin İnsanı Olmak

Elon Musk’ı araştırmaya başladığımızda dünyanın en zengin 5. insanıydı. Ocak 2021 tarihi itibarıyla Elon Musk ilk defa dünyanın en zengin insanı unvanına kavuştu. Bugün bahsedeceğimiz konu ise Elon Musk’ı dünyanın en zengin insanı yapan ne?


51 yaşındaki Elon’ı bizler Paypal’ın kurucu ortağı, Tesla’nın kurucu ortağı ve SpaceX’in kurucusu olarak tanıyoruz. Elon’ı daha iyi tanımak için bir şirket sahibi olmadan önceki Elon’a dönelim. Güney Afrika doğumlu Elon daha çocuk yaşlarda ansiklopedi serileri bitirip daha sonra da dünya klasiklerini okuduğunu söylüyor. En sevdiği romanın Yüzüklerin Efendisi olduğunu da biliyoruz. Daha çocukluk yıllarında roketlere merakını bakıcısı ‘’kendisi patlayıcılar yapardı, elektrikli her şeyle uğraşırdı’’ diye ifade ediyor. Yine dikkat çeken bir ayrıntıda 12 yaşındayken bilgisayar oyun kodu yazarak para kazanması. 

Elon’la ilgili bir diğer bilgi ise Iron Man’e ilham veren adam olması. İlham olduğu filmde SpaceX’te çekilen bir kısmı ve Elon Musk’ın filmde kısa bir görüntüsü olduğunu biliyor muydunuz?


Elon Musk bir röportajında ‘’Korkularım tabi ki var ama eğer yaptığım iş korkudan daha değerliyse korkuya yer vermem.’’ İfadelerine yer veriyor. Bugün bizleri çevreleyen başarısız olma korkusu yapmak istediğimiz işten daha mı değerli? Burada Elon Musk’ın hayalini kurduğu her şeye biçtiği değeri görüyoruz. İstemenin ve hayal etmenin sınırı olmadığını görüyoruz. Peki biz ne kadar istiyoruz? Ne kadar değer veriyoruz? 


Yine aynı röportajında kendisini sabah erkenden kaldıran motivasyonun ne olduğu sorulduğunda ‘’gerçekleşmesi muhtemel olandan ilham almak’’ diyor. Yani Elon Musk 1 yıl sonra 2023’te 100 kişiyi Mars’a götüreceğine inanıyor. Bundan yıllar önce de roket fabrikası kurmayı hayal etmiş ve inanmıştı. Sizin hayalleriniz roket fabrikası kurma ihtimalinden daha mı düşük ihtimalli? Belki de öyledir. Eğer öyleyse tek yapmanız gereken pes etmek değil Elon Musk’tan daha çok çalışmaktır. 



  • Paylaş